fbpx

Week 3: Hoe kun je beter voor jezelf zorgen?

Beluister hier de audio-opname van week 3 van de ZelfZorgZomer van Zo graag een Baby waarin ik vertel over hoe je jouw lichaam goed kunt verzorgen, zodat je van hernieuwde energie wordt voorzien en je lichaam optimaal de kans geeft om te herstellen en opladen.

Beluister hier de audio 'Hoe kun je beter voor jezelf zorgen?'

met Nina Rang

Tip!

Mocht je nou het idee hebben dat er op voedingsgebied nog wel wat te winnen valt voor jou (er is bijvoorbeeld heel veel mogelijk op het gebied van PCOS of endometriose), dan kan het een goed idee zijn om eens met een dietiste te praten die hierin gespecialiseerd is. Ik heb goede ervaringen met Aileen de Vogel (klik hier voor haar website), die onder andere verbonden is aan Kinderwenscentrum NijLinge. Zij kan je veel meer vertellen over wat voeding voor je kan doen en ze helpt je op weg met menu’s en praktische info.  

DOEN!

Nu je mijn audio beluisterd hebt, heb je misschien wel begrepen hoe belangrijk het is dat je goed voor je lichaam zorgt. Nu is het nog een kwestie van DOEN!! Denk aan het boeken van een massage, een gezichtsbehandeling, neem een voetenbad met een heerlijke olie, masseer je voeten of laat het doen door je partner, ga lekker naar de sauna of een Hamam, maak elke dag die wandeling door de natuur. Ga in de zee of een meer of rivier zwemmen. Of kies er juist voor om met yoga te beginnen, of start elke dag met een korte meditatie zodat je lichaam in rust en herstelmodus komt. Of luister naar onderstaande ontspanningsoefening om je ademhaling tot rust te brengen.

Als het niet op korte termijn niet lukt om iets te doen, plan het dan wel NU in.
Maak plannen, daardoor voel je je al beter!

 

Geniet ervan en tot volgende week!

Liefs,

Nina

Meedoen?

Deze pagina is onderdeel van de ‘ZelfZorgZomer’ van Zo graag een Baby.
Wil jij je ook inschrijven voor deze challenge, klik dan op onderstaande button!

Beluister hier de ontspanningsoefening

met Nina Rang