fbpx

Voor jezelf kiezen, hoe doe je dat?

Beluister hier de audio-opname van week 2 van de ZelfZorgZomer van Zo graag een Baby waarin ik vertel over het stellen van grenzen en het maken van keuzes die goed voor je zijn.

Beluister hier de audio 'Kiezen voor jezelf'

met Nina Rang

Schrijfopdracht

Voorbereiding 

–          Deze week gaan we een schrijfopdracht doen. Ik raad je aan om een leuk notitieboekje en/of een dagboek te gebruiken voor deze oefeningen. Misschien heb je al een boekje waarin je schrijft en anders kun je een mooi boekje voor jezelf gaan kopen :).

–          Zorg voor een fijne sfeer in je huis. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van kaarsjes, fijne verlichting, mooie accessoires, kussentjes, plantjes in huis of haal bijvoorbeeld verse bloemen. Creëer een omgeving waarin jij je lekker voelt en waarin je op je gemak kunt zijn. 

–         Deze schrijfopdracht is bedoeld om je bewust te maken van jouw grenzen  en waar je wellicht uit je comfort-zone mag stappen. De bedoeling is om dit direct toe te gaan passen in je leven. Niemand gaat het voor jou doen, jij bent degene die over jouw geluk gaat. Doen wat goed voor je is en laten wat niet goed voor je is, is de ultieme vorm van zelfliefde.

Geef voor jezelf antwoord op de onderstaande vragen:

Stap 1: Stel je grenzen: Waar wil je ‘Nee’ tegen zeggen?

–          Waar verlies jij energie in je leven? Zijn er mensen die jou nu leegtrekken? In welke situatie in je leven voel jij je nu niet op je gemak? Hoe kan dat anders? Waar ga jij nee tegen zeggen vanaf nu? Heb je vertrouwen in het plan dat er ligt? Of zegt je gevoel dat je een andere richting op moet? 

Stap 2: Leef weer vanuit je hart. Waar wil je ‘Ja’ tegen zeggen?

–          Zijn er stappen die je zou moeten zetten in je leven, maar die je toch niet zet?
Wat zou je het liefste willen vanuit je hart – naast het krijgen van een baby? Waar verlang je nog meer naar wat wel te realiseren is? Zijn er dingen die je al langere tijd wil doen en die je steeds maar voor je uitschuift ‘totdat de baby er is’? Zou je die dingen misschien toch kunnen gaan doen en dan zie je wel weer verder mocht je zwanger worden?

Kies deze week voor jezelf. Kijk wat een mogelijk eerste stap is die je zou kunnen nemen. En doe het gewoon. Wacht niet af, maar maak keuzes die goed voor JOU zijn!

Succes en tot volgende week!

Liefs,

Nina

Ps. Als je de meditatie nog niet geluisterd hebt, dan kun je ‘m hieronder vinden (of luister nog een keer)!

Meedoen?

Deze pagina is onderdeel van de ‘ZelfZorgZomer’ van Zo graag een Baby.
Wil jij je ook inschrijven voor deze challenge, klik dan op onderstaande button!

Beluister hier de meditatie 'Eigenliefde'

met Nina Rang