fbpx

Als ik terugkijk op de tijd dat ik graag zwanger wilde worden en dat niet lukte, dan denk ik vooral aan hoe weinig aandacht ik heb besteed aan hoe het met mij ging, hoe het ECHT met mij ging.

Ik was ervan overtuigd dat er maar 1 ding was wat mijn gelukkig zou maken en dat was een baby. En weet je: dat is ook gewoon zo. Maar het hoeft niet te betekenen dat je – zolang dat nog niet is gelukt – je jouw eigen welzijn op de laatste plaats hoeft te zetten.

Ik ben nogal een ongeduldig type, dus ik was vooral bezig met ‘wanneer kan ik weer door?’, ‘wat kan ik doen om mijn kansen te vergroten?’ ‘hoe lang zal het nog duren voordat ik eindelijk ECHT kan gaan leven?’…….misschien herken je daar wel wat van?

Geloof me, van mij hoef je echt niet te gaan denken dat er ook maar iets is dat het enorme geluk van een kindje kan evenaren. Maar je kunt het leven wel lichter en leuker maken en je kunt genieten van wat er WEL is. Je kunt doorgaan met leven…ondanks dat er nog geen baby is.

Daarmee kom je de tijd die het wellicht nog gaat duren voordat je droom uitkomt gewoon beter door. En misschien denk je nu: whatever…..hoe het met mij gaat kan me niet schelen, ik wil gewoon die baby en daar heb ik alles voor over….ik neem voor lief dat ik me af en toe K&^%& voel.

Ook dat begrijp ik, want zo dacht ik ook. Maar nu ik – gelukkig – terug kan kijken op die periode…dan doet het me pijn dat ik zo streng en zo hard voor mezelf ben geweest. Ik wou dat ik een beetje beter voor mezelf had gezorgd….want als je zo te lang door gaat, komt er geheid een moment dat je het niet meer trekt.

En als je ook maar enigszins om jezelf geeft: probeer dat moment te voorkomen, alsjeblieft….

Dat kun je doen door te focussen op zelfzorg, dat kan gewoon bestaan naast je pogingen om zwanger te worden (en blijven).

En als je geen idee hebt hoe je dat moet aanpakken….doe dan GRATIS mee met mijn challenge ‘De ZelfZorgZomer van Zo graag een Baby’. Zes weken lang voorzie ik je van input waarmee je ervoor kunt zorgen dat je een beetje beter voor jezelf gaat zorgen in de periode dat je bezig bent met zwanger worden.

Hopelijk kan ik op die manier een steentje bijdragen aan een stukje veerkracht, rust en vertrouwen (terug)vinden.

De challenge start op 16 juli en je kunt je er NU direct voor inschrijven via www.zograageenbaby.nl/zelfzorgzomer

Hopelijk tot snel!

Liefs Nina