fbpx

Het is een beetje stil geweest van mijn kant….dat komt doordat ik de laatste weken druk bezig ben geweest om wetenschappelijke onderzoeksresultaten uit te pluizen, waarmee ik kan aantonen dat het online programma dat ik gemaakt hebt een verschil kan maken. 

Wil je weten wat ik gevonden heb?

– Lagere stressniveaus betekenen een betere natuurlijke vruchtbaarheid bij vrouwen EN mannen. 

– Het aanpakken van (chronische) stress* kan ervoor zorgen dat er minder fertiliteitsbehandelingen nodig zijn.

– Acute stress* heeft GEEN bewezen invloed op de kans van slagen, dat is een geruststellend idee ;).

– Angst en depressieve gevoelens hebben een negatieve invloed op de slagingskans van ICSI/IVF.

– De reactie op stressfactoren (coping) in sterk van invloed op de hoeveelheid stresshormonen die vrij komen (en het lichaam beinvloeden). 

– Psychische problemen kunnen de micro-omgeving van de baarmoeder verstoren en het vermogen om zwanger te worden verminderen.

– Hoe veerkrachtiger je in het leven staat, hoe minder stresshormonen je lichaam verstoren.

– Psychologische interventies voorafgaand of tijdens fertiliteitsbehandelingen (zoals het veranderen van het denken/gedrag en het verminderen van stress) zijn in meerdere onderzoeken effectief gebleken.

– Nog VEEEEEL meer!

Ook nog wat resultaten uit een korte rondvraag onder degenen die mijn programma al gevolgd hebben:

– Aan het begin van het programma geven de deelnemers hun gevoel rondom hun onvervulde kinderwens gemiddeld een 5,1. Na het programma is dat cijfer gemiddeld een 7,5.

– 87% geeft aan dat zij zich minder gestresst voelen.

– Gehoord en begrepen worden, anders leren denken, meer bij gevoel blijven, weer kunnen ontspannen en rust ervaren, meer begrip voor zichzelf hebben……even een greep uit de dingen die gezegd worden als het programma is gevolgd.

Deze resultaten van mijn ‘onderzoek’ staven precies mijn eigen ervaring. Ik was vooral ontzettend gestresst (had ik eerst zelf niet door) toen ik een tweede kind wilde. Angst regeerde. Ik verloor mezelf vaak genoeg in negatieve gedachten. Het heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. Voorafgaand aan mijn 4e voldragen zwangerschap (8e zwangerschap als ik de miskramen meetel) was ik UBERCHILL. En ja hoor: snel zwanger, geen hulp nodig, geen medicatie en zelfs geen bloedverdunners om geen miskraam te krijgen. Dit is natuurlijk hoe het bij mij ging, maar wetenschappelijk onderzoek bewijst: stress speelt wel degelijk een rol die we niet links moeten laten liggen. Een rol waar we iets aan kunnen doen! 

Mijn online programma is er specifiek voor bedoeld dat je – met mijn hulp – jouw stresslevels gaat verlagen. In eerste plaats zodat je je beter voelt, in de tweede plaats: zodat je je lichaam de beste ondersteuning mogelijk geeft en als bonus zal je zien dat het programma invloed zal hebben op hoe je ‘overall’ in het leven staat.

Omdat ik me heel goed kan voorstellen dat de normale prijs van het programma best een flinke uitgave is (475 euro), heb ik de gehele maand december een MEGA korting voor je! 

Je kunt nu het programma voor €149,- aanschaffen. Daarmee heb je een heel jaar lang onbeperkt toegang tot de 7 modules en weet je zeker dat je je in 2021 een stuk beter zal voelen dan in 2020.

Dus geef jezelf dat kado (of vraag het aan de goede Sint of voor Kerst), want een beter kado bestaat er niet op dit moment. Klik hier als je dat wil!

Liefs,

Nina

* Chronische stress kan ontstaan als je niet goed in staat bent om constructief met stressoren om te gaan. Ook het ervaren van veel negatieve levensgebeurtenissen draagt bij aan chronische stress. Vanuit de praktijk zie ik daarnaast opvallend veel vrouwen die de lat altijd erg hoog leggen en daarbij vaak hun eigen grenzen overschrijden. Ongemerkt geeft dat soort gedrag veel (chronische) stress. In het geval je al een hele tijd bezig bent om zwanger te worden kan het zijn dat je veel angst ervaart. Maar ook een gevoel van falen, controleverlies en het negeren van emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de mate van chronische stress. Meestal is er sprake van perfectionistisch gedrag en de onvervulde kinderwens komt daar nog eens bovenop (controleverlies, gevoel van falen etc)…..

* Acute stress kun je meer zien als dat je een kort moment hebt waarop je (kan heftig zijn) stress voelt (bijvoorbeeld een teleurstellende uitslag), maar waarna je weer de rust kunt vinden en je je niet verliest in nare gedachten en angst. Dit soort stress heeft dus GEEN bewezen effect op je vruchtbaarheid.

BEIDE VORMEN VAN STRESS WORDEN AANGEPAKT IN HET ONLINE PROGRAMMA!