fbpx

Dat jij stress ervaart door je (nog) onvervulde kinderwens is heel begrijpelijk. Het is een extra bron van stress in een toch al stressvolle tijd. In onze maatschappij staan we al 24/7 AAN. De hele dag komen er heel veel prikkels bij je binnen en wanneer je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen komen er nog veel meer (negatieve) prikkels bij.

Door dat ‘AAN staan’ maakt je lichaam de stresshormonen cortisol en (nor)adrenaline aan. In de prehistorie kon je door die stofjes keihard wegrennen voor een tijger als dat nodig was.

Nu is dat niet meer nodig, maar je systeem werkt nog precies hetzelfde. Het hebben van stress-reacties in je lichaam, het constant AAN staan, kost heel veel energie en vraagt veel van je lichaam. 

De stresshormonen die vrijkomen hebben een negatieve invloed op je immuunsysteem. Er ontstaat er een disbalans in je lijf. 

Maar jouw lichaam is zo bijzonder: ze is 100% van de tijd bezig om de balans terug te vinden en te behouden. Maar het bereiken van balans op de ene plek, gaat soms ten koste van een andere functie van het lichaam. Wanneer dat gebeurt krijg je klachten: zoals bijvoorbeeld problemen met je vruchtbaarheid.

Maar dit is zo cool: het lichaam en de geest zijn veerkrachtig. Alle organen hebben de capaciteit om zichzelf te helen als alles in de omgeving klopt.

En dan komen we op het belangrijkste punt: vooral ‘je innerlijke omgeving’ moet kloppen.

Het is dus heel belangrijk om er voor jezelf achter te komen of jouw innerlijke omgeving in balans is. Om uit te zoeken waar jouw stress vandaan komt en de oorzaak aan te pakken. En vaak gaat dat dieper dan alleen ‘het niet zwanger worden’.

In het online programma neem ik je stap voor stap mee in deze zoektocht.

En als het je lukt: dan geef je stress-hormonen geen kans meer om de boel in de war te schoppen. Je fysieke gesteldheid gaat er op vooruit en je vergroot je kans op een zwangerschap.

En als bonus zit je ook nog eens stukken beter in je vel!

Dus wil jij ook:

MINDER INNERLIJKE STRESS
bij een onvervulde kinderwens?

Plan dan hieronder direct een online, gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in!