fbpx

Misschien herken je dat wel, dat je heel veel MOET. Op je werk MOET je jouw taken doen, je MOET je relatie goed houden (of voor de singles je MOET een relatie hebben), je MOET fit zijn, je MOET slank zijn, je MOET gezond eten, je MOET genoeg water drinken, je MOET in balans zijn…..maar boven alles:

Je MOET niet zo erg bezig zijn met je kinderwens.

En daar komt bij veel vrouwen vaak een hoop weerstand bij kijken….en vooral de vraag: hoe dan? Hoe doe ik dat dan? Er niet zo mee bezig zijn? Als ik MOET kijken wanneer ik vruchtbaar ben, naar het ziekenhuis MOET, seks MOET hebben, hormonen MOET spuiten…en ga zo nog maar even door.

Ok, ik stop even met de CAPS LOCK. Het is wel duidelijk denk ik.

Weetje, de enige van wie je zoveel moet ben je zelf. Want eigenlijk moet je helemaal niets. Ok, op je werk heb je je taken, het is fijn als je relatie lekker loopt of om niet alleen te zijn….het is prettig als je lekker in balans en fit en gezond bent. En ja, het zou heerlijk zijn om er niet zoveel mee bezig te zijn: met zwanger worden (en blijven).

Het probleem is alleen dat ‘iets moeten’ vaak van buitenaf komt: we denken dat we allerlei moeten om tegemoet te komen aan wat er van ons wordt verwacht….of liever gezegd: wat we denken dat er wordt verwacht. Maar dat is niet altijd hetzelfde als wat we willen.

Dus, wat nou als we het woordje ‘moeten’ veranderen in ‘willen’? Wat WIL (ok, nog een keer dan) je dan echt?

Laten we het betrekken op ‘er niet zo mee bezig zijn’: wat gebeurt er in jouw hoofd als je ‘moeten’ verandert in ‘willen’?

Van – ik moet er niet zo mee bezig zijn.

Naar – ik wil er niet zo mee bezig zijn.

Klopt dat voor jou? Is dat iets wat je wil of is het iets waarvan je denkt dat je het zou moeten?

Misschien wil je er juist wel mee bezig zijn? Dat is ook een optie! En dat is prima! Weetje, als je een baby wil en het gaat niet vanzelf: dan MOET je wel meer doen dan de gemiddelde vrouw. Dat is nou eenmaal zo.

Misschien helpt het jou wel dat je accepteert dat je soms nou eenmaal iets MOET omdat je iets WIL. Een baby.

Als je de zin hebt veranderd en je wil er inderdaad minder mee bezig zijn, omdat het je leven teveel beheerst: ja, dan kun je misschien wat hulp gebruiken. Dan gaat het helpen om meer begrip voor jezelf en je situatie te krijgen, je bewust te worden van hoe je denkt, anders te gaan denken, betere keuzes voor jezelf te maken en weer ruimte te creëren om te leven.

Als je denkt: nou….dat gaat best wel een beetje over mij…..lees dan even verder!

Stel je gaat mijn programma volgen: dan ben je er even heel intensief mee bezig. Ik kan me voorstellen dat je denkt: dat moet (hee, daar is ie weer) ik nou net niet doen! Maar juist door even tijd te maken voor wat er in jouw hoofd speelt, komt er uiteindelijk ruimte….ruimte voor een nieuwe manier van denken: voor minder stress en spanning. Geloof me: je kunt jezelf niets beters cadeau geven dan dat.

En over cadeaus gesproken:

WIL jij er graag minder mee bezig zijn? Dan WIL ik je helpen! Om het je iets gemakkelijker te maken: als kerstcadeau geef ik de eerste 10 inschrijvingen voor het eind van het jaar 50% korting (van 475 voor €237,50)!

LET OP: deze actie eindigt om 23.59 op 31 december 2019 en geldt dus alleen voor de eerste 10 inschrijvingen! Gebruik de code KERST19 om de korting te krijgen!

Klik hier om gelijk in te schrijven (eenmalig € 237,50) >>
Of hier als je gespreid wil betalen (drie keer € 80) >>

Liefs,

Nina