fbpx

Zet jij ook jouw leven in de wacht terwijl je probeert zwanger te worden? Vermijd je ook het boeken van die broodnodige vakantie omdat je misschien een behandeling hebt of dat je misschien zwanger bent tegen die tijd?

Heb je ‘nee’ gezegd tegen een promotie of ga je niet op zoek naar een nieuwe baan omdat je niet weet of je vrij moet zijn voor behandelingen of je afvraagt hoe dat moet bij een nieuwe werkgever als je ineens zwanger bent terwijl je er net werkt?

Denk je vaak: ‘Als ik zwanger ben, zal ik … …’ Of ‘Ik zal gelukkig zijn als … …’?

Als een van de bovenstaande vragen met je resoneert, ben je niet de enige. Veel vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden, hebben het gevoel dat hun leven in de wacht staat.

Het is een feit dat veel vrouwen zo verstrikt raken in hun vruchtbaarheidsproblemen dat ze vergeten hun leven te blijven leven en het meest trieste van alles is dat je later zal terugkijken op al die verspilde maanden (en soms jaren).

Maar het hoeft niet zo te zijn. Waarom zou je genoegen moeten nemen met het verspillen van kostbare momenten, terwijl je het leven kunt krijgen dat je wilt, terwijl je ondertussen je kinderwens probeert te laten uitkomen?

Hoe ga je je leven weer leiden?

  • Neem de tijd om helder te krijgen wat je aan het uitstellen bent. Welke invloed heeft dit op je? Voelt het ellendig dat je niet de dingen kunt doen waar je energie van krijgt? Schrijf alles op zodat je zwart op wit kunt zien wat je eigenlijk allemaal misloopt.
  • Een van de redenen waarom je het leven misschien niet met beide handen aangrijpt, is dat de worstelingen met je vruchtbaarheidsproblemen je zelfvertrouwen en zelfliefde hebben aangetast. Begin je zelfvertrouwen te vergroten door jezelf wat zelfzorg te geven en jezelf eraan te herinneren dat je geluk en een leven vol vreugde waard bent. Beetje bij beetje geeft dit je het vertrouwen om actie te ondernemen en langzaam wat veranderingen aan te brengen in wat je in het leven wilt.
  • Vergelijk jezelf niet met anderen. Het is gemakkelijk om naar anderen te kijken, mensen direct in je leven of mensen op sociale media, die van alles meemaken. Je zou kunnen denken dat ‘ze een baby hebben en hun leven dus rooskleurig is’ maar in werkelijkheid is dat waarschijnlijk niet zo. Vermijd zo nodig mensen waarmee je jezelf (negatief) vergelijkt voor een tijdje, totdat je weer op de goede weg bent.
  • Begeef je buiten je comfortzone. We zijn allemaal heel goed in het uit de weg gaan van dingen die ons bang maken. Wij zijn meesters in uitstelgedrag. Zeg tegen jezelf dat je het gewoon moet doen. Doe gewoon die dingen die jou blij maken in het leven – naast het krijgen van een baby.
  • Het is misschien een cliché, maar leeft op DIT moment en niet in de toekomst. Je leeft dit leven maar één keer, dus leef het NU.
  • Neem nu de tijd om een ​​plan te maken. Laat je voorzichtigheid maar een beetje los. Boek die vakantie of neem die nieuwe baan. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Je zal (heel) misschien je vakantie moeten annuleren of je situatie uit moeten leggen aan je werkgever. Niet leuk, maar in het grotere geheel is het maar een kortdurende pijn met soms groots effect.

Het moeten wachten op een baby is echt heel moeilijk, maar als het je lukt je benadering van de wachttijd te veranderen, kan dat het verschil maken. Je zal je gelukkiger voelen door de dingen die je tot nu toe ‘on hold’ hebt gezet, ze zullen je helpen om het gevoel van ‘wachten’ te verminderen. Je zult niet terugkijken op deze tijd met spijt, maar in de wetenschap dat je het allerbeste van een moeilijke tijd hebt gemaakt en erin geslaagd bent om de zon ook op de donkerste dagen te zien. En als bonus zal je minder gestrest zijn omdat je energie ook nog naar iets anders gaat, dan alleen naar het laten vervullen van je kinderwens.

Coaching helpt je om verder te gaan met je leven en met minder stress en spanning deze moeilijke tijd door te komen. In mijn online programma besteed ik er veel aandacht aan. Je kunt ook bij me terecht voor een persoonlijk een-op-een traject als je daar behoefte aan hebt. Lees meer over de mogelijkheden onder het kopje ‘Mijn werkwijze’.

Liefs,

Nina

Ps. Vergeet je niet mee te doen aan de WIN-actie? Ik geef – in het kader van de Week van de Vruchtbaarheid – een gratis online coachprogramma weg ter waarde van €475. Meedoen kan tot en met 11 november door hier te klikken!