fbpx

Misschien vraag je jezelf af als je op mijn site kijkt: waarom is het nou zo belangrijk om mentaal in balans te zijn als je graag zwanger wil worden (of blijven)?

Eigenlijk kan ik zeggen, als ik heel eerlijk ben, dat ik zelf totaal niet mentaal in balans was toen ik zelf te maken had met mijn onvervulde kinderwens. Pas toen ik zwanger werd van mijn vierde kind, was ik mentaal in balans. Maar dat is zeker niet vanzelf gegaan. Ik heb van alles gedaan om dat punt te bereiken. Zo heb ik meerdere coachopleidingen gedaan, waarbij ik zelf ook veel gecoacht werd.

Ik leerde mezelf veel beter kennen. Ik kwam erachter dat ik dacht dat ik sterk en open was, maar dat het eigenlijk een masker was dat ik opzette om geaccepteerd te worden. Om niet voor zwak aangezien te worden, om niet kwetsbaar te hoeven zijn. Als een soort overlevingsmechanisme. Pas toen ik beter in staat was om dicht bij mezelf te blijven, om keuzes te maken vanuit mijn gevoel in plaats van alleen maar met verstand ontstond er mentale balans. En daarmee mentale kracht.

Waarom is dat dan zo belangrijk? 

Natuurlijk is het belangrijk dat je jouw situatie beter aan kan als je mentaal lekker in je vel zit. Dat is fijn. Daarmee hou je het langer vol. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: je hebt nou eenmaal veel interne stress bij een onvervulde kinderwens. Misschien ben je je daar niet eens zo bewust van. Maar denk eens aan alle keren dat je probeert door te gaan terwijl je eigenlijk heel verdrietig bent, de keren dat je heel bang bent dat je weer niet zwanger blijkt te zijn en je elke keer dat je naar de wc gaat kijkt of je ongesteld bent geworden. De teleurstellingen die je te verwerken krijgt, het onbegrip van de mensen om je heen, de medische onderzoeken die je moet ondergaan en waarbij je sterk probeert te zijn. Alles met dat ultieme doel: zwanger worden (en blijven). Dat zijn allemaal momenten waarop je stress ervaart, bewust of onbewust.

Energie lekken

Veel van de energie die je als mens tot je beschikking hebt gaat dan naar alle mentale onrust die je ervaart, naar het verwerken van de stress.
Je lekt als het ware energie als je gevoelens weg stopt, gevoelens die er wel zijn. Die je niet accepteert en ze daarom wegstopt. Misschien herken je dat gevoel van: ik ben gewoon op, ik kan niet meer. Dat is precies wat ik bedoel. Of dat je je afvraagt: hoe lang hou ik dit nog vol?

Je energie is op aan het raken, letterlijk.

Doel van mijn online programma

Wat ik wil bereiken met mijn online programma is dat we het energielek stoppen, dat je weer op gaat laden, dat je stresslevels dalen, dat je gezondere stofjes aan gaat maken in plaats van toxische stofjes die door stress in je lichaam terecht komen. Om stap voor stap dichterbij mentale balans te komen, omdat mentale balans gelijk staat aan lichamelijke balans. Een lichaam zonder stress, waardoor je lichaam weer de energie en ‘voeding’ krijgt die het nodig heeft om zwanger te kunnen worden. En tuurlijk: niet alleen mentale balans is belangrijk bij het zwanger worden, maar het speelt een veel grotere rol dan je nu misschien denkt.

Eigenlijk draait het erom dat je leert jezelf te ‘genezen’. Dat je in staat bent om je geest en lichaam te geven wat het nodig heeft om in balans te komen. En stap voor stap werk je daar aan. Het gaat niet vanzelf, het gaat niet in een dag. Ook niet in een week. Maar het kan wel. Je kunt jezelf helpen in mentale balans te komen. Zodat je lichamelijk en hormonaal ook in balans komt. Zodat je kans op een zwangerschap vergroot wordt. Want laten we eerlijk wezen: dat is natuurlijk het enige dat je eigenlijk wil. Heel graag een baby, koste wat het kost.

Liefs,

Nina