Het hebben van een relatie is meestal leuk. Fijn. Gezellig. Veilig.
Je begint op een gegeven moment samen vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk van jullie leven: gezinsuitbreiding!
En dan lukt het niet.
Op het moment dat je te maken krijgt met een onvervulde kinderwens, komt er hoe dan ook druk op de relatie te staan. Er komen emoties langs, die er eerder niet waren. Het is een rollercoaster waar jullie in belanden en dat heeft op de een of andere manier invloed op jullie relatie.
Soms maakt het een stel sterker, helaas komt het vaker voor dat stellen hier tegen problemen aanlopen. Wat ik in de praktijk het meest van vrouwen hoor is: ‘ik voel me zo eenzaam’.
Hoe komt dat dan, dat gevoel van ‘er alleen voor staan’?
Verschillen
De grootste ‘boosdoener’ zijn verschillen.
- De biologische verschillen tussen man en vrouw (even uitgaande van een heteroseksuele relatie).
- De fysieke verschillen, een ander lichamelijk ‘systeem’. Bijvoorbeeld: een vrouw voelt door haar hormonale systeem en leeftijd meer druk om zo snel mogelijk zwanger te worden, een man voelt die druk veel minder sterk.
- Verschillen in de behoefte aan een kind om een bevredigend leven te leiden.
- De verschillen in karakter.
- De verschillen in opvoeding en sociale omgeving waar je door gevormd bent.
- De verschillen in hoe jullie met een moeilijke situatie omgaan.
- Alles resulteert in een verschil in behoeften.
Door al deze verschillen heb je beiden je eigen waarheid, je eigen realiteit. Vanuit daar redeneer je, bekijk je de wereld en reageer je op het gedrag van de ander. De ander die weer vanuit een andere ‘werkelijkheid’ leeft en op jou reageert.
De optelsom is dat beide partners (en dat geldt ook voor homoseksuele partners) een andere behoefte heeft aan steun, begrip en liefde dan de ander.
Waar gaat het dan fout?
Het gaat fout als de behoeften niet worden uitgesproken. Niet echt, eerlijk en duidelijk uitgesproken. Als de ander niet weet wat je nodig hebt, kan hij (of zij) je dat dan geven? Vaak is er sprake van een bepaalde verwachting (vanuit je eigen referentiekader) en daardoor ervaar je jammer genoeg (te) vaak teleurstellingen omdat de ander niet aan je verwachting voldoet.
En daar komt dat eenzame gevoel om de hoek kijken.
Het is zo zonde dat vrouwen (en ook mannen) dit gevoel hebben in een tijd die al zo zwaar is. Op een moment dat je elkaar juist zo nodig hebt. Je elkaar juist tot steun zou kunnen zijn. Juist omdat jullie ‘hetzelfde probleem’ hebben.
Wie weet er beter in welke situatie je zit dan je partner? Juist, niemand.
Een kostbaar bezit
Je relatie is je kostbaarste bezit, wat is er nou echt meer waard dan dat?
Het is de moeite meer dan waard om te investeren in de kwaliteit van je relatie, juist nu.
Het gaat je mentale kracht en innerlijke rust geven. Als jullie (weer) begrip voor elkaar kunnen opbrengen en de liefde daardoor de ruimte krijgt om te (blijven) stromen.
Zodat jullie het ECHT samen doen, samen de weg bewandelen die hopelijk leidt tot jullie kindje.
Omdat ik jullie relatie zo ontzettend belangrijk vind, heb ik er veel aandacht voor in mijn online programma. Ik heb er zelfs een hele extra module aan gewijd. Zodat je niet alleen kunt werken aan je eigen proces, maar ook aan je relatie (die natuurlijk ook heel veel invloed heeft op jouw proces en mate van stress). Ik help jullie op weg om in kaart te brengen wat de verschillen zijn en hoe jullie duidelijk behoeften naar elkaar uit kunnen spreken. Zodat er geen ruimte meer is voor teleurstelling en eenzaamheid.
Geloof me, het laatste wat je wil is dat eenzame gevoel langer en vaker voelen dan nodig is of later terugkijken op een relationeel dieptepunt (wat mogelijk ook nog eens voor jullie verdere relatie schade oplevert).
Je kunt de relatiemodule ook los volgen (voor € 77) als je nu gelijk iets aan de staat van je relatie wil doen, maar (nog) niet het hele programma wil volgen. Als je dat wel ziet zitten, klik dan hier.
Heel veel liefde toegewenst!
Liefs,
Nina
Recente reacties