fbpx

Positief blijven bij het zwanger proberen te worden is – en blijft – een enorme uitdaging.

Maar toch is positiviteit de sleutel. Het is eigenlijk de ENIGE manier om deze tijd te doorstaan, zonder er aan onderdoor te gaan. Negativiteit helpt je namelijk geen steek verder, positiviteit wel. Zo simpel is het.

Zoals je misschien wel zal herkennen ligt de nadruk vaak op wat je kunt doen om je lichaam fysiek in topconditie te krijgen.
Je let op je voeding, beweging, ontspanning, neemt misschien supplementen en hormonen om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen.

Zelfzorg
In de praktijk blijkt dat vrouwen nogal vaak vergeten dat je ook op emotioneel vlak goed voor jezelf moet zorgen. En dat ze niet beseffen dat je geestelijke welzijn zo enorm belangrijk is voor je lichamelijke gezondheid. Veel vrouwen zetten dit stukje zelfzorg maar helemaal zitten of denken dat het niet zo belangrijk is hoe ze er mentaal aan toe zijn. Ze willen er niet aan, zijn bang dat ze zich nog slechter gaan voelen of vinden dat het best wel goed gaat onder de omstandigheden. Totdat het teveel wordt….

In mijn praktijk kom ik genoeg vrouwen tegen die hun emotionele welzijn volledig hebben onderschat en pas naar me toe komen of het online coachprogramma gaan volgen als ze volledig emotioneel uitgeput zijn en alleen nog maar negatieve emoties voelen. Dat is zo zonde! Dat kun je voorkomen, door op tijd de nodige aandacht aan jezelf te besteden. Zo moeilijk is dat niet, zoveel tijd kost het niet en het is al helemaal niet eng!

Plan maken
Ik ga je helpen wat eerste stappen te zetten om een ​positieve mindset plan te maken die voor jou specifiek werkt. Dit helpt je controle, positiviteit en vooral een gevoel van hoop terug te krijgen. Ik help je op weg met wat ideeën, maar probeer echt even de tijd te nemen om te kijken wat belangrijk voor JOU is. Het is jouw eigen plan en wat erin staat, is volledig gebaseerd op jouw specifieke behoeften.

Aan de slag!

  • Bedenk waar je op dit moment behoefte aan hebt, is dat afleiding, ontspanning, een uitlaatklep, minder of juist meer werken, meer tijd met je partner/vriendinnen…het kan van alles zijn.
  • Stel een actieplan op met kleine, haalbare mijlpalen om elk van je individuele doelen te bereiken.
  • Kies een mantra en herinner jezelf hier elke dag aan (schrijf het op en hang op de spiegel). Bijvoorbeeld “Ik laat los wat ik niet kan beheersen”, maar deze is ook mooi: ‘Uiteindelijk zal het OK zijn en als het nog niet OK is, ben ik nog niet aan het einde”. Zoek iets dat voor jou betekenis heeft.
  • Houd een mindsetdagboek bij om je emoties en actieplan in vast te leggen. Kijk regelmatig of jouw actieplan nog voldoet en stel zo nodig nieuwe doelen.
  • DOE LEUKE DINGEN. Zorg ervoor dat je meer endorfines gaat aanmaken en laat ze in je voordeel werken. Een flink endorfineshot is een perfecte tegenstander van stress en helpt je om een positieve vibe te krijgen.
  • Zorg voor voldoende ontspanning tussen alle stressmomenten door. Probeer yoga, meditatie of visualisatie. Op dat soort momenten lukt het vaak beter om in jezelf te keren en je situatie van een afstandje te bekijken, zonder in een negatieve spiraal te komen.
  • Ga aan de slag met een coach. Het helpt enorm om met iemand – die niet binnen jouw kring verkeert – te praten, maar die wel weet met welke uitdagingen jij te maken hebt. Je komt tot nieuwe inzichten, komt er achter wat maakt dat je je zo voelt, kunt weer op een andere manier naar je situatie kijken, gaat positiever denken en leert beter je emoties te reguleren.
  • Is naar iemand toegaan een stap te ver voor je? Dan kan je ervoor kiezen om online coaching te volgen (bijvoorbeeld door middel van het online programma van Zo graag een Baby). Super laagdrempelig en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt (of op momenten dat je het echt even nodig hebt).Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: hoe beter jij mentaal in je vel zit, hoe beter dat is voor je lijf. En dat heeft absoluut positieve gevolgen voor de kans van slagen.

Liefs,

Nina

ps. Ik heb mijn tarieven verlaagd zodat ik meer vrouwen kan helpen! Kijk op de site voor de nieuwe tarieven en om meer te lezen over de mogelijkheid om in termijnen te betalen!​​